HACCP i GHP/GMP

zarzadzaniegastronomia.pl

Zanim opowiemy Ci o tym, jak możemy pomóc, odpowiedz sobie na pytanie – czy wiesz, czym właściwie są magicznie brzmiące skróty takie jak HACCP czy GHP/GMP? HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) to międzynarodowy system zarządzania bezpieczeństwem żywności, który ma na celu zapobieganie zagrożeniom dla zdrowia konsumentów, natomiast GHP/GMP (Good Hygiene Practice/Good Manufacturing Practice) to standardy higieny i produkcji, które mają na celu zapewnienie jakości i bezpieczeństwa żywności poprzez przestrzeganie określonych procedur i standardów.

Brzmi jak czarna magia? Nie martw się, jesteś we właściwym miejscu! Nasza firma prowadzi doradztwo w zakresie bezpieczeństwa żywności, a warto wspomnieć w tym miejscu, że wprowadzenie systemu HACCP jest OBOWIĄZKIEM biznesów gastronomicznych oraz innych zakładów wytwarzających żywność w Polsce. Przedstawimy Ci zatem przykłady dobrych praktyk oraz procedur, które możemy wdrożyć w Twojej firmie, aby zapewnić jej bezpieczeństwo żywności i jakość produktów. To jednak nie wszystko. Pomożemy Ci także uzyskać wszystkie niezbędne zezwolenia i dokumenty spełniające wymagania Sanepidu.

Jak dokładnie będzie wyglądała nasza pomoc?

  • wdrożymy księgi HACCP i instrukcje GHP/GMP dla wszystkich zakładów żywienia zbiorowego takich jak bary, restauracje, stołówki, firmy cateringowe i inne;
  • poprowadzimy szkolenia wewnętrzne Twoich pracowników w placówkach gastronomicznych;
  • przeprowadzimy audyty zerowe, mające na celu zapoznanie się ze statusem sanitarno-higienicznym firmy, istniejącymi procesami oraz obowiązującymi procedurami;
  • zaktualizujemy dokumentacje systemów jakości (w związku z zachodzącymi zmianami w technologii, procesach, normach i przepisach prawa należy monitorować aktualność dokumentacji);
  • pomożemy w uzyskaniu wszelkich zezwoleń, dokumentacji wraz z pozytywną decyzją sanepidu.

Będziesz w dobry rękach – nasi specjaliści posiadają udokumentowane szkolenia z prawa żywnościowego oraz certyfikaty ISO oraz systemu HACCP zakończone państwowym egzaminem, co daje Ci gwarancję najwyższej jakości wykonanych przez nas usług. Pamiętaj, że dokumentacja HACCP i GHP/GMP jest niezbędna do właściwej pracy każdego lokalu serwującego żywność, dlatego napisz do nas już dziś!

ZarzadzanieGastronomia.pl – to profesjonalna pomoc i doradztwo przy wdrożeniu każdego projektu gastronomicznego poprzez załatwienie wszystkich niezbędnych zezwoleń i uzgodnień.

Jak możemy Ci pomóc?

Wystarczy, że do nas napiszesz, a my skontaktujemy się z Tobą.