-
Znaczenie projektu technologii zaplecza gastronomicznego
- 25 lipca 2017
Z tego artykułu dowiesz się: czym jest projekt technologii zaplecza gastronomicznego, jakie elementy powinien zawierać, jakie korzyści z niego wynikają. Sporządzenie projektu technologii zaplecza gastronomicznego jest pierwszą i najważniejszą sprawą, którą należy zająć się bezpośrednio po znalezieniu lokalu, przed rozpoczęciem prac remontowych i adaptacyjnych, które będą od tego projektu ściśle zależne. Koncepcja układu, funkcjonalności i
-
Niezbędne badania pracowników gastronomii
- 11 lipca 2017
Z tego artykułu dowiesz się: Jakim badaniom musi poddać się pracownik branży gastronomicznej? Gdzie przeprowadza się badania i jaki jest ich koszt? Jakie pozwolenia należy uzyskać i kto je wydaje? Jednym z najważniejszych aspektów związanych z pracą w lokalu gastronomicznym jest higiena. Nie chodzi wyłącznie o stałą dbałość o czystość, która również jest niezwykle istotna,
-
Personel restauracji – koszt czy inwestycja?
- 17 maja 2017
Z tego artykułu dowiesz się: co wpływa na koszt personelu? jak skompletować efektywny zespół? według jakich kryteriów oceniać personel? Wynagrodzenia dla pracowników stanowią znaczącą część budżetu każdej restauracji – bez personelu lokal nie mógłby przecież funkcjonować. Tym bardziej warto więc przeanalizować, w jaki sposób i na co konkretnie należy przeznaczyć tak duże środki. Czy opłaca się za