
W tym miejscu prezentujemy usługę doboru innowacyjnych rozwiązań technologicznych dla branży gastronomicznej. Jest to miejsce dla właścicieli i menedżerów biznesów z branży HoReCa, którzy chcą zaoferować swoim gościom doświadczenia kulinarne na najwyższym poziomie, przy maksymalnej wydajności swojej kuchni. By tak się stało, musisz wiedzieć, że projekt technologiczny zaplecza gastronomicznego to pierwsza i najważniejszą sprawa, którą musisz zająć się niezwłocznie po znalezieniu lokalu. Nasza firma ZarzadznieGastronomia.pl oferuje profesjonalne usługi w tym zakresie i chętnie Cię w tych działaniach wesprze!
Kto najczęściej korzysta z naszych usług? Są to:
- zakłady żywienia zbiorowego: restauracje, domy weselne, hotele, pensjonaty, zajazdy, kantyny;
- małe gastronomie: bary, kawiarnie, cukiernie;
- kuchnie cateringowe, przedszkolne, szkolne czy szpitalne.
Możemy pomóc i Tobie! Na początek wyjaśnijmy jednak, dlaczego projekty technologiczne w gastronomii są tak ważne? Przede wszystkim dlatego, że muszą być sporządzone w pełnej zgodności z obowiązującym prawem w zakresie norm sanitarnych, BHP oraz systemu HACCP. Wtedy wchodzimy my, cali na biało, by zaoferować Ci pomoc w uzyskaniu przewidzianych w przepisach odstępstw. Nie musisz się jednak martwić, przygotowane projekty są opiniowane przez fachowych rzeczoznawców − mowa tutaj o normach sanitarnych oraz BHP, co bardzo przyspiesza późniejsze odbiory lokali przez Państwową Inspekcję Sanitarną, a na czasie z pewnością Ci zależy.
Cały proces rozpoczniemy od inwentaryzacji lokalu gastronomicznego i sprzętu technologicznego, co będzie nam potrzebne do sporządzenia projektu. W tym miejscu przeprowadzimy inwentaryzację pomieszczeń i stref przeznaczonych na technologię kuchni, oznaczymy istniejące przyłącza branżowe, wykonamy rzut stanu istniejącego w formacie edytowalnym dwg, a opcjonalnie: przeprowadzimy inwentaryzację sprzętu technologicznego, z wykazem wyposażenia i wrysowaniem sprzętu na rzut. Następnie przejdziemy do części właściwej, czyli stworzenia projektu technologicznego.
Projekty technologiczne w gastronomii — co obejmuje oferta?
- funkcjonalny układ pomieszczeń, który uwzględni proces produkcyjny oraz charakter działalności Twojego lokalu gastronomicznego;
- wytyczne architektoniczno-budowlane wraz z rysunkami technicznymi;
- wytyczne dla instalacji elektrycznej, gazowej, wodno-kanalizacyjnej i wentylacyjnej wraz z rysunkami technicznymi;
- wykaz wyposażenia technologicznego dostosowany do potrzeb działalności gastronomicznej;
- opcjonalnie: projekty modernizacji i rozbudowy zapleczy kuchennych.
Ostatnim etapem będzie zatwierdzenie projektu technologii. Jak wspominaliśmy powyżej, projekty są uzgadniane z rzeczoznawcami do spraw higieniczno-sanitarnych,
Ppoż. czy BHP – w zależności od potrzeb. Po załatwieniu wszelkich formalności, jeśli wszystko będzie w porządku, rzeczoznawca przybija na projekcie pieczątkę, a Ty możesz już działać dalej!
Warto podkreślić, że nasze usługi są zawsze indywidualnie dopasowane do Ciebie i Twojego biznesu. Współpraca rozpoczyna się od wizyty w lokalu i zbadania potrzeb, natomiast w trakcie realizacji projektu konsultacji dokonujemy na bieżąco, by projekt technologiczny spełniał wszystkie Twoje oczekiwania!
ZarzadzanieGastronomia.pl – wsparcie Twojej gastronimi. Kadra doświaczonych praktyków pomoże rozwinać Twoj biznes.